در . ارسال شده در معرفی دانشکده ما

نگاهی به تاریخچه تاسیس دانشکده

مدرسه پست و تلگراف در آبان ماه سال ۱۳۰۷ یعنی 88 سال پیش در محل فعلی دانشکده مهندسی برقدانشگاه خواجه نصیر، در کنار ساختمان‌های وزارت پست تلگراف و تلفن تأسیس شد. مقررات و نظامنامه این مدرسه یک بار در 27 خرداد ماه سال 1307 و سپس در 10 شهریور 1310 به تصویب هیات وزرا رسید. در ادامه و در سال ۱۳۱۸ هجری تحت عنوان دانشکده مخابرات،‌ اساس‌نامه آن به تصویب مجلس شورای ملی وقت رسیده است.

پس از شروع انقلاب فرهنگی در دانشگاه‌ها، بنا به تصمیم مدیران وقت وزارت پست و تلگراف و تلفن این دانشگاه در سال ۱۳۵۹ منحل و هسته تشکیل دهنده دانشگاه خواجه نصیر توسی را به وجود آورد، اما بعد از گذشت حدود ۱۰ سال، یعنی در سال ۱۳۶۹ جرقه‌های تاسیس مجدد دانشکده دروزارت پست و تلگراف و تلفنزده شد، اما در مدت این چند سال نیز دانشکده در قالب مرکز آموزش مخابرات ایران فعال بود و تعداد زیادی از کارکنان مجموعه وزارت ارتباطات و شرکت‌های زیرمجموعه در آن به تحصیل پرداختند .

سرانجام دانشکده مخابرات با تلاش‌های دکتر «ناصر عنایتی راد» در 25 اردیبهشت 1372 اساسنامه جدید دانشکده به تصویب شورای گسترش وزارت فرهنگ و آموزش عالی رسید و دانشکده از شهریور همان سال در دو گرایش مهندسی مخابرات (سوئیچ و انتقال) اقدام به پذیرش دانشجو نمود. این دانشکده در سال 1374 با پذیرش دانشجو در رشته های پست و پست بانک، به «دانشکده علمی کاربردی پست و مخابرات» تغییر نام داد.

دانشکده پست و مخابرات از نظر تشکیلاتی وابسته به وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و از نظر آموزشی و پژوهشی تابع مقررات وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است .

در سال ۱۳۷۴ بخشی از فعالیت‌های آموزشی دانشکده به اصفهان منتقل شد و مجدداً به علت تغییر در سیاست‌های آموزشی وزارت، فعالیت‌ها در تهران ادامه یافت. هم اکنون ساختمان مرکزی دانشکده در تهران قرار دارد.

در حال حاضر این دانشکده در مقاطع مختلف تحصیلی از کاردانی تا کارشناسی ارشد، در رشته های زیر دانشجو می پذیرد :

• مهندسی فناوری ارشد مخابرات سیار در گرایش های BSS و NSS
  • مهندسی فناوری ارتباطات و اطلاعات ICT در گرایش های : دیتا، سیار، نوری و بهره برداری
  • کارشناسی حرفه ای پست
  • کارشناسی پست بانک
  • کاردانی ICT

دانشکده علمی کاربردی پست و مخابرات، از سال 2007 با انعقاد یک تفاهمنامه با اتحادیه جهانی مخابرات به عنوان «قطب مدیریت طیف »ITU» یکی از مراکز آموزشی اتحادیه جهانی مخابرات در آسیا و اقیانوسیه، اقدام به برگزاری دوره های حضوری و مجازی برای کارشناسان و مدیران حوزه ICTکشورهای منطقه نموده است.

دوشنبه, 28 مرداد 1398 17:45