۲۶ اسفند ۱۳۹۸ | ۱۴:۱۵ اخبار دانشکده
تعداد بازدید:۲۲۲
رییس دانشکده علمی و کاربردی پست و مخابرات با تاکید بر اینکه نسل پنج موبایل در واقع پایه ای برای تحول دیجیتال می شود تا همه صنایع به سوی دیجیتالی شدن پیش بروند، گفت: بسیاری بر این باورند که ۵G اقتصاد دنیا را متحول می کند و در اقتصاد تاثیر بسیار مثبتی برجای می گذارد.

رییس دانشکده علمی و کاربردی پست و مخابرات با تاکید بر اینکه نسل پنج موبایل در واقع پایه ای برای تحول دیجیتال می شود تا همه صنایع به سوی دیجیتالی شدن پیش بروند، گفت: بسیاری بر این باورند که  5Gاقتصاد دنیا را متحول می کند و در اقتصاد تاثیر بسیار مثبتی برجای می گذارد.

به گزارش روابط عمومی دانشکده پست ومخابرات: دکتر صادق عباسی شاهکوه رییس دانشکده  پست و مخابرات با روزنامه جهان صنعت  گفت و گویی داشته است که در ادامه می خوانید:

گستردگی، تفاوتها و میزان تاثیر مثبت موبایل 5G نسبت به نسل های پیشین کدام است؟

نسل های مختلف اینترنت همواره در حال تکامل است. حتی پس از دستیابی به اینترنت نسل پنجم از هم اکنون غول های فناوری مطرح دنیا تلاش می کنند به موبایل نسل ششم دسترسی پیدا کنند. متاسفانه توسعه نسل چهارم موبایل در ایران کمی با تاخیر شروع شد. در واقع 3G و 4G را با هم توسعه دادیم. ولی اکنون نسبت به دیگر کشورها عقب نیستیم. خوشبختانه در تمام شهرها و بیشتر روستاها 4G توسعه پیدا کرده است.

اگر به راستی اینگونه است چرا سرعت اینترنت پایین است؟

ما در زمینه اینترنت تلفن همراه مشکل چندانی نداریم اما در زمینه اینترنت ثابت در زمینه سرعت اینترنت با مشکلات بسیاری مواجه هستیم. البته در تمام دنیا فعالیت هایی که نیاز به مصرف حجم بالایی از اینترنت را دارند را با استفاده از اینترنت ثابت انجام می دهند و برای دانلود یا بارگذاری فایل هایی که حجم کمی دارند و بخصوص در خارج از منازل از اینترنت موبایل استفاده می کنند. در ایران در زمینه اینترنت ثابت ضعف داریم به همین روی کاربران تمامی فعالیت های اینترنتی خود را با استفاده از اینترنت تلفن همراه انجام می دهند. به همین دلیل گاهی دچار مشکل می شود چرا که اینترنت تلفن همراه  بار ثابت را به دوش می کشد.

از زمانی که نسل سوم و چهارم در ایران توسعه یافت گوشی های هوشمند به وفور در دسترس مردم قرار گرفت و بسیاری از نرم افزارهای ایرانی به بازار آمد. ایران در این زمینه بسیار موفق عمل کرده است چرا که مردم به سرعت تکنولوژی را پذیرفتند. زمانی که نسل سوم و چهارم اینترنت در کشور توسعه یافت کسب و کارهای اینترنتی نوینی به بازار آمدند. گفته می شود پس از توسعه 5G تحولات عظیمی ایجاد می شود که اکنون نمی توان تصور کرد و سبک زندگی مردم تغییر می کند. اما نسل پنجم موبایل از نظر تکنولوژی چند تفاوت عمده با نسل های پیشین دارد که یکی از آنها سرعت بالای است.

در رابطه با نسل پنجم گفته می شود که باید نیاز و تقاضا برای آن ایجاد شود. این در حالی است که چنین نیازی در ایران وجود ندارد. بنابراین چه نیازی به 5G داریم.

پرسش اساسی اینجاست که آیا باید منتظر باشیم نیازی ایجاد شود و سپس برای رفع آن اقدام کنیم یا اینکه نیاز را تحریک کنیم. بسیاری بر این باور هستند که باید محصول یا خدمات تولید شده و سپس تقاضا تحریک شود. ایران کشوری است با 80 میلیون نفر جمعیت آنهم تحصیلکرده که می توانند نیاز را تحریک کنند.

5G حوزه IOT را نیز توسعه می دهد در IOT تعداد ارتباطات افزایش می یابد. اکنون هر کاربر یک یا دو سیم کارت دارد، اگر به سوی IOT پیش رویم ممکن است یک سیم کارت تهیه کنیم برای یخچال، یکی دیگر برای چرخ گوشت، یک سیم کارت برای ارسال ضربان قلب و ... به این صورت هر کاربر در آینده نزدیک ممکن است ده ها سیم کارت در اختیار داشته باشد.

نکته دیگر تفاوت سرعت در نسل چهارم و پنجم است. در رابطه با اتومبیل ها نیز در آینده ممکن است خودروها به نحوی هوشمند شوند که راننده در هنگام ترمز زدن به خودروی عقبی سیگنال ارسال کرده و اعلام کند در حال ترمز کردن است. این سیگنال نیاز به تاثیر بسیار کم  دارد که 4G پاسخگوی آن نیست. به همین روی می بایست از 5G برای خودروهای هوشمند و یا خودروهای خودران استفاده شود. به طور کلی توسعه جدی اینترنت اشیا نیازمند استفاده از 5G است. قطارهای پرسرعت بالای 500 کیلومتر بر ساعت حرکت خواهند کرد. در این قطارها نیاز است که از 5G برای کاربران استفاده شود.

این موارد البته نیاز امروز ما را شامل نمی شود و حتی کشورهایی که به صورت پایلوت اینترنت 5G را راه اندازی کرده اند نیز اعلام کرده اند که اقدامات عملی را از سال 2020 آغاز می کنند تا در سال 2025 به نتیجه مطلوب دست یابند. برخی از کشورها نیز از اکنون شروع کرده اند. طبیعتا ایران کمی نسبت به دیگر کشورهای دنیا در این زمینه کمی عقب خواهد بود. اپراتورها نیز تا زمانی که نیاز برای استفاده از 5G وجود نداشته باشد برروی ان سرمایه گذاری نمی کند. با این همه عقب ماندن ما از جهان زمان زیادی طول نخواهد کشید.

نکته مهم دیگر آن است که بحث اینترنت اشیا در شبکه ها بسیار مبحث مهمی است. در آینده شبکه برق می خواهد کنتورهای خود را تبدیل به یک شبکه کند. مثل اینکه کنتورها و شبکه های توزیع برق با یکدیگر صحبت کنند. یعنی برای خود یک جمعیت باشند. یا کنتورهای آب با تلمبه خانه ها هماهنگی داشته باشند. یا اینکه مردم بخواهند یک شبکه مخصوص به خود را داشته باشند که همه اینها یک جمعیت محسوب می شوند. بنابراین در یک شبکه 5G هرکسی می تواند شبکه اختصاصی خود را داشته باشد. این موارد تنها در نسل پنجم اینترنت امکان پذیر هستند. مفهوم مجازی سازی شبکه یعنی اینکه ما در داخل یک شبکه تعدادی شبکه های مجازی ایجاد کنیم. برای ایجاد شبکه اقدامات بسیاری باید صورت بگیرند که هم زمان بر بوده و هم هزینه بر. به همین دلیل تا زمانی که اپراتورها به این نتیجه نرسند که از توسعه اینترنت 5G سودآوری خواهند داشت به سمت آن نخواهند رفت.

اینترنت 5G بر اقتصاد دنیا تاثیر می گذارد ؟

نسل پنج اینترنت در واقع پایه ای می شود که تحول دیجیتال روی آن رخ دهد و همه صنایع به سوی دیجیتالی شدن پیش بروند. بسیاری بر این باورند که اینترنت 5G اقتصاد دنیا را متحول می کند و در اقتصاد تاثیر بسیار مثبتی برجای می گذارد، البته لزوما برای اپراتورها درآمدزایی و سودآوری زیادی به همراه نخواهد داشت. به طور مثال طی سال های گذشته اپراتورهای مخابراتی درآمدزایی بسیار خوبی داشتند اما اکنون این درآمدزایی به همان نسبت قبل رشد ندارد.

گفته می شود امواج 5G برای محیط زیست ضرر دارد. آیا این ادعا صحیح است ؟

خیر. این خبرها درباره تلفن های همراه نیز مطرح بوده است. آنچه مسلم است این است که  البته هر چقدر میزان اشعه هایی که منتشر می شوند کمتر باشد بهتر است اما ضرر امواج 5G برای محیط زیست اثبات نشده واشعه نسل پنجم موبایل هم استاندارد است. در هر حال اشعه   5G تفاوت اصولی با نسل 3و4 ندارد و فرکانس ها تقریباً یکسان است البته چون سلول ها کوچکتر می شوند حتی قدرت اشعه می تواند کمتر هم باشد.

نظر شما :